Αισθητική Οδοντιατρική

Είναι το σύνολο των θεραπειών που εκτελούνται με σκοπό την επίτευξη ενός πραγματικά εντυπωσιακού χαμόγελου πέρα από τα όρια της κλασσικής οδοντιατρικής.

 • ΛΕΥΚΑΝΣΗ

  Λεύκανση Η λεύκανση των δοντιών πραγματοποιείται με δύο τρόπους:

  1. Στο ιατρείο σε μια συνεδρία διάρκειας μιάς ώρας με τη βοήθεια λευκαντικού ενεργοποιημένου με laser ή χωρίς. Αυτή η μέθοδος δίνει άμεσα αποτελέσματα, αλλά μικρότερης έντασης από τη λέυκανση με νάρθηκες (βλέπε συνέχεια).
  2. Στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας (συνήθως) με τη χρήση ναρθηκών που συγκρατούν το λευκαντικό σε επαφή με τα δόντια, για μια περίοδο 8 – 10 ημερών (νυχτών). Οι νάρθηκες κατασκευάζονται σε απόλυτη εφαρμογή με τα δόντια του θεραπευόμενου.


 • ΟΨΕΙΣ ΡΥΤΙΝΗΣ ή ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

  Οι όψεις ενός λεπτού “φλοιού” που τοποθετούνται πάνω στα εμπρόσθια δόντια με σκοπό να διορθωθούν διάφορα αισθητικά προβλήματα όπως: αντιαισθητικά κενά, κατάγματα δοντιών, δισχρωμίες, συστροφές και γενικά σχεδόν κάθε είδους αισθητικά προβλήματα, προσδίδοντας ένα υγιές και αστραφτερό χαμόγελο, εαν θέλουμε μάλιστα, πολύ λευκότερο από πριν. Για την τοποθέτηση των όψεων απαιτείται ένα σχετικά ελαφρύ “τρόχισμα” της μπροστινής επιφάνειας των δοντιών και ανάλογα με το υλικό κατασκευής, ολοκληρώνεται σε μια (από ρυτίνη) ή σε δύο (από πορσελάνη) επισκέψεις.

 • ΟΛΟΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΣΤΕΦΑΝΕΣ – emax – zirconia

  Είναι “θήκες” που δεν έχουν μεταλλικό σκελετό όπως οι συμβατικές μεταλλοκεραμικές, αλλά αποτελούνται από μασίφ κεραμικό υλικό πετυχαίνοντας απόλυτη αισθητική απόδοση. Όταν χρειάζεται μεγάλη αντοχή (μεγάλες αποστάσεις μεταξύ στηριγμάτων κλπ) ενισχύεται η κατασκευή με σκελετό από κεραμικό ζιρκονίας.

 • ΟΥΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

  Σε περιπτώσεις με αντιαισθητική εμφάνιση ούλων μπορούμε να επέμβουμε αφαιρώντας εντελώς ανώδυνα με laser ή χωρίς, μικρές ποσότητες ούλων πετυχαίνοντας ένα καλύτερο αισθητικά και υγιές χαμόγελο.

 • ΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΗΣ (ΣΜΑΛΤΟΥ)

  Κάποιες φορές με μικρή αφαίρεση αδαμαντίνης ανώδυνα και με ασφάλεια μπορούμε μέσα σε λίγα λεπτά να πετύχουμε μια πολύ πιο φυσική εμφάνιση, εξαλείφοντας μικρές στρεβλοφυίες.