Συντηρητική Βιομιμητική Οδοντιατρική

Η φιλοσοφία της σύγχρονης οδοντιατρικής είναι να επεμβαίνει όσο γίνεται λιγότερο και όσο γίνεται πιο “αόρατα” για να θεραπεύσει τα οδοντικά προβήματα. Έτσι:

  1. Τα παλιά “μαύρα” σφραγίσματα, αμαλγάματα, έχουν αντικατασταθεί από εμφράξεις σύνθετης ρυτίνης που αποκαθιστούν τους χαμένους οδοντικούς ιστούς με απόλυτη αισθητική απόδοση. Τα “λευκά σφραγίσματα” όμως απαιτούν μια ιδιαίτερα λεπτή και προσεχτική τεχνική από τη μεριά του οδοντιάτρου εαν θέλουμε να έχουμε πραγματικά μεγάλη διάρκεια ζωής της αποκατάστασης. Αντικατάσταση αμαλγαμάτων
  2. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις όπου το κόστος και ο χρόνος δεν αποτελούν πρόβλημα, μπορούμε να κατασκευάσουμε “σφραγίσματα” ρυτίνης ή πορσελάνης φτιαγμένα έμμεσα στο εργαστήριο, που συγκολλούνται κατόπιν στο δόντι.
  3. Τις φορές εκείνες που ο χρόνος, το κόστος ή η περιορισμένη διάρκεια ζωής των δοντιών δεν είναι τα απαιτούμενα, μπορούμε να καταφύγουμε σε γέφυρες ρυτίνης ενισχυμένες με υαλονήματα. Θεωρείται όμως μια λύση μικρομεσαίας χρονικής διάρκειας (μακροχρόνια προσωρινής).

    Γέφυρα ρυτίνης ενισχυμένη με υαλονήματαΓέφυρα ρυτίνης ενισχυμένη με υαλονήματαΓέφυρα ρυτίνης ενισχυμένη με υαλονήματα